Välkomna att besöka Sydsvenska Rhododendron och Magnoliasällskapets monter D:19

Vi kommer att visa och informera om den stora variationen av växter som det finns inom Rhododendron och Magnolia släktet. Allt är inte stora Lila buskar som blommar en kort tid på våren – tvärtom så finns det Rhododendron som blommar från tidig vår till långt in på sommaren i alla dess färger och former. Några har väldigt små blad, andra har jättestora blad och nästan alla är vintergröna. Visste ni t ex att Azaleor ingår i släktet och att många har en underbar doft när de blommar. Det finns dessutom ett stort och varierat urval av samplanteringsväxter som trivs tillsammans med Rhododendron och Magnolior, t ex Ormbunkar och Funkia som också finns i många olika storlekar och former.

Vill du bli inspirerad och fördjupa dina kunskaper om Rhododendron och Magnolior släktet och andra växter som trivs i samma miljö så har du kommit helt rätt.

Vi erbjuder dig som blir medlem under mässan ett startpaket med småskrifter och information och exemplar av vår medlemstidning. Medlemskap kostar endast 220 kr per år.

Ole Jonny Larsen från Norge har skrivit en påkostad bok Plantejakt om hans resor till Yunnan 2010 och 2013 samt till Sichuan 2016, samtliga platser ligger i Kina. Boken säljs till mässpris för 330 kr (ordinarie pris är 410 kr)
  • D:19