Trädgårdsspaning 2015

Text: Lena Ståleker

Hallå där…

Lotta Ahlvar, vd för Handarbetets vänner.

Du är en populär trendspanare på Vår Trädgårds scen.

– Ja, jag ser verkligen fram emot mässan. Är man trädgårdsmänniska så gillar man ju Skåne och jag tycker det är lika roligt att komma till Malmö varje vår.

 

Hur ser den svenska trädgården ut 2015?

– Jag ser tre trender: Ful-kul-trädgården där det inte behöver vara så perfekt. Man sliter inte ihjäl sig i rabatterna, utan har kul och det får bli lite hipp som happ. Den andra trenden kallar jag nördträdgården. Det är radhustäppan där man hyllar ordning och reda, det är välordnat och prydligt med var sak på sin plats. Och så har vi hantverksträdgården där inredningen inspireras av nordisk folklore och traditioner från det svenska bondesamhället lyfts fram med hemslöjd à la Carl Larsson.

 

Vad är hetast just nu?

– Grönt, både som tankesätt och som färg. Hållbarhet ligger många varmt om hjärtat, vi återanvänder och olika hållbara material kommer mer och mer. Köksträdgården fortsätter att vara inne, både i villaträdgården och med stadsodling. Även som färg är det grönt som gäller. Grönt är det nya svarta.

 

Lotta Ahlvar Foto: Per Myrenhed

OK
På Vår Trädgård använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?