Här är profilerna ni möter på Vår Trädgård 2017!

På årets mässa kommer ni kunna träffa och lyssna på välkända trädgårdsprofiler som berättar om de senaste trender och spaningar som finns inom trädgårdsbranschen. Samtidigt  gör de upp om gamla sanningar och delar med sig av väl beprövade tips och trix.

Gunnel Carlson

Gunnel Carlson Foto: Pernilla Bergdahl
Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare. Hon har varit programledare för TV-programmet Gröna rum och medverkar i Go´kväll och trädgårdskampen. Hon är initiativtagare till Tusen Trädgårdar, föreläser och ansvarar för Trädgårdsriket. På Vår Trädgård kan ni möta Gunnel som moderator på Köksträdgårdensscen där hon skapar intressanta samtal med gästerna.

Peter Englander

Peter Englander, Foto: Peter Carlsson

Peter Englander är ytterligare en av våra välkända trädgårdsprofiler.
Ni har kunnat se honom  som programledare på Trädgårdstoppen i TV8 och som jurymedlem i SVT´s Trädgårdskampen. Med Medelhavet som utgångspunkt har han skrivit flertalet böcker samtidigt som han driver ett företag med fokus på trädgårdsdesign.

På  Vår Trädgård 2017 kommer Peter att bygga upp en skånska patio med influenser från Medelhavet och dess speciella atmosfär. Han kommer föreläsa på Köksträdgårdensscen mässans alla dagar.  Kom och låt dig inspireras!

 

Hannu Sarenström 

Hannu Sarenström Foto: Tina Axelsson

Hannu Sarenström är en trädgård- och matinspiratör med många strängar på sin lyra.
Han har skrivit flera böcker och håller föredrag om framförallt mat och trädgård.
Under mässan kommer Hannu med vänner laga vegetariskt på scenen och där besökarna blir bjudna på ett smakprov.

 

Lotta Ahlvar

Lotta Ahlvar Foto: Per Myrenhed

Lotta Ahlvar ett trendorakel som har i år kommer att presentera en hyllning till krukväxten.
Krukväxten gör comeback. I sin installation på Vår Trädgård visualiserar Lotta Ahlvar krukväxtens kulturhistoria och trendspanar på vilka stilar vi får se mer av 2017. Hon har tidigare jobbat inom Svenska Moderådet och vet det mesta om hur trender fungerar och vad man ska hålla utkik efter.

Linda Schilén

linda sommar

Linda Schilén var  tidigare flygvärdinna men valde att utbilda sig till trädgårdsmästare. På mässan får ni träffa Linda på Trädgårdensscenen där hon delar med sig av genvägarna hur man undviker trädgårdstressen och hittar lugnet och glädjen i sin trädgård.

John Taylor

John Taylor Foto: Pernilla Bergdahl

Trädgårdsmästaren John Taylor har mer än 30 års erfarenhet i bagaget och vet precis vad som behövs för att din trädgård ska frodas. Vi känner honom från Slottsträdgården i Malmö och från TV-programmet Trädgårdsonsdag. Den ekologiska trädgården intill Malmöhus Slott har kommit att bli en naturlig mötesplats för Malmöbon liksom den tillfälliga besökaren. Det främsta målet med trädgården är att uppmuntra till odling och öka förståelsen av naturen.

 

Cecilia Wingård

Cecilia Wingård Foto: Pernilla Bergdahl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Min plats på jorden ligger mitt i den skånska naturen, omgiven av beteshagar, ekdungar och sädesfält. Det som håller mig mest sysselsatt är att så och föröka växter. Alltifrån att odla grönsaksplantor till att skörda frön från trädgården och sedan så dem. Och göra nya växter! Det är ett ständigt förökande av allt möjligt. Jätteroligt!
 Som tur är gillar jag att vattna också. Gärna under stilla, varma sommarkvällar.” – Cecilia Wingård

Till mässan Vår Trädgård har Cecilia Wingård med sig luktärtsfröer till försäljning och på scenen kommer hon berätta om dessa underbara doftande blommor med så mycket spännande historia!

Mija Kinning

Mija Kinning är inredare, scenograf och programledare. Känd bland annat från tv-programmen Det knackar, Bygglov, och Roomservice.

Jesper Aspegren

 

Jesper Aspegren Foto: Patrik Leonardsson

Jesper Aspegren är en av Skånes välkända profiler. Som journalist, programledare i SVT och inte minst författare har han många strängar på sin lyra. Under mässans fyra dagar kommer ni att träffa Jesper Aspegren på Kunskapsscenen där han tillsammans med utställare kommer att tala om allt inom hus och hem.  Missa inte det!

 

 

 

OK
På Vår Trädgård använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?