Trädgårdsprofiler genom åren

Vår Trädgård är en mötesplats.
Här träffar man likasinnade trädgårdsentusiaster, utställare med produkter och tjänster för att förverkliga trädgårdsdrömmarna. Här kan också träffa vår mest kända trädgårdsprofiler i början av mars varje år.
Här presenteras ett urval av dem ni har kunnat möta genom åren:

Gunnel Carlson

Gunnel Carlson Foto: Pernilla Bergdahl
Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare. Hon har varit programledare för TV-programmet Gröna rum och medverkar i Go´kväll och trädgårdskampen. Hon är initiativtagare till Tusen Trädgårdar, föreläser och ansvarar för Trädgårdsriket. På Vår Trädgård har Gunnel varit moderator på Köksträdgårdensscen och skapat intressanta samtal med gästerna.

Peter Englander

Peter Englander, Foto: Peter Carlsson

Peter Englander är ytterligare en av våra välkända trädgårdsprofiler.
Ni har kunnat se honom  som programledare på Trädgårdstoppen i TV8 och som jurymedlem i SVT´s Trädgårdskampen. Med Medelhavet som utgångspunkt har han skrivit flertalet böcker samtidigt som han driver ett företag med fokus på trädgårdsdesign. På  Vår Trädgård har Peter byggt upp fantastiska miljöer med inspiration från medelhavet och föreläst på scenen.

 

Hannu Sarenström 

Hannu Sarenström Foto: Tina Axelsson

Hannu Sarenström är en trädgård- och matinspiratör med många strängar på sin lyra.
Han har skrivit flera böcker och håller föredrag om framförallt mat och trädgård.
Hannu har lagat vegetariskt på scenen och bjudit besökarna på ett smakprov.

 

Karl Fredrik på Eklaholm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Han har varit florist för norska kungahuset, Ernst Kirchsteiger och Petter Stordalen. Numera finns han på Österlen där han sprider sin sprudlande blomsterglädje.  Karl Fredrik Gustafsson var med på Vår Trädgårds scen och pratade blomsterglädje. Han skapade även den härliga inspirationsytan Vårträdgård som hälsade besökarna välkommen i mässans entré 2017.

Linda Schilén

linda sommar

Linda Schilén var  tidigare flygvärdinna men valde att utbilda sig till trädgårdsmästare. På mässan 2017 träffade besökarna Linda på Trädgårdensscenen där hon delade med sig av genvägarna hur man undviker trädgårdstressen och hittar lugnet och glädjen i sin trädgård.

 

John Taylor

John Taylor Foto: Pernilla Bergdahl

Trädgårdsmästaren John Taylor har mer än 30 års erfarenhet i bagaget och vet precis vad som behövs för att din trädgård ska frodas. Vi känner honom från Slottsträdgården i Malmö och från TV-programmet Trädgårdsonsdag. John har varit med på scen och berättat om sitt arbete med Slottsträdgården i Malmö.

 

Bosse Rappne 

Bosse Rappne på Vår Trädgårds scen

 

 

 

 

 

 

 

Han är i grunden snickare, men Bosse Rappne växte upp på Ulriksdal – där mamma och pappa drev slottsträdgården – och 1985 tog han själv över föräldrarnas livsarv.
På Vår Trädgård har vi träffat Bosse där han har berättat om det han vurmar för, jord och gödsel. Se filmklipp nedan.

 

 

 

OK
På Vår Trädgård använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?