Aktiviteter & tävlingar på mässan

Utöver alla montrar, scenprogram och profiler på mässan finns det andra aktiviteter och upplevelser att ta del av på mässan. Nedan hittar en en lista över några av de aktiviteter och tävlingar ni hittar på mässan!


Aktiviteter på mässan

Bind en bukett

Brukar du köpa ett knippe tulpaner och sätta dem rakt upp och ner i en vas? På Vår Trädgård kan du få tips och hjälp att styla din vårbukett lite mer.

Floristeleverna från Milnergymnasiet i Kristianstad visar hur man gör blomsterarrangemang och hjälper mässbesökarna att binda sin egen läckra vårbukett med krispiga tulpaner och vackra kvistar.

Workshopen är till självkostnadspris och man får ta med sin skapelse hem. Så passa på att bind din egen bukett och få med lite vårkänsla från mässan!

Monter: C:99

 

Pausa i cirkusmiljö

Emil Ibjer och Ylva Cerne driver antik- och byggnadsvårdsbutiken Spiken i kistan i Lövestad och brukar skapa enastående installationer på mässan, så även i år!

Tillsammans med Trädgårdspaletten och med deras spännande växtlighet blir cirkusen en skön oas för påfyllning av energidepåerna.

Mässrestauranger flyttar nämligen ut sin bar till cirkusvagnen så att besökarna kan köpa något gott att äta och dricka.

Dessutom är det högst troligt att det dyker upp en och annan cirkusartist vid vagnen – så missa inte!

Monter: L:84

Barnens drömträdgård – en aktivitet för barnen! 

Hos Trädgårdsfamiljens monter får barnen rita den trädgård de drömmer om och vad de skulle vilja ha i den.

Bara fantasin sätter gränser! Varje dag sätt teckningarna upp på väggen och varje eftermiddag läggs dagens önskelista ut på Instagram och Facebook.

Monter: F68

 

Bland jord, krukor och frö – Barnaktivitet

Hos Larssons Plantskola har de yngre besökarna möjligheten att starta våren och odlingsintresset med fröer, krukor, jord, rotbitar och lökar.

Så ett frö och ta med det hem för att se det växa och gro! Här finns även möjligheten att göra ett enkelt växthusbygge till fönsterbrädan där hemma.

Monter: J75

 

 

Trädgårdsrådgivning och hjälp med att skissa på din trädgård

Bäckstedt Trädgårdsservice och Landskapsplanering hjälper dig med goda råd och tips kring din trädgård. Här finns även möjligheten att sätta sig ner och med papper och penna skissa på din egen trädgård och få svar på dina frågor och funderingar.

Monter: C:78

 

Tävlingar på mässan


Vilken är din favorit bland inspirationsytorna skapade av SLU Alnarps studenter?

Studenter från Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp har haft i uppgift att skapa tre olika gröna oaser, utifrån Blomsterfrämjandets trädgårdstrender 2017. Förundras och gläds över studenternas kreativitet, och glöm inte att rösta på din favorit!

Monter: D:80, D:84, F:83

 

Stora inspirationsträdgårdar att njuta av.

Tre stycken inspirationsträdgårdar som mäter 4×4 byggs upp av elever från Hvilan Utbildning.

Hela processen startade med en tävling bland eleverna där de tre bästa bidragen i varje trädgårdstrend, Veggo Garden- Grön i trädgården – och Gröna Labbet, utsågs.

Bidragen presenterades som rit- och gestaltningsprojekt men nu på mässan ska de alltså byggas upp på riktigt! Såklart kan du som besökare rösta på din favorit med chans att vinna fina priser.

Monter: H:78, H:82, H:88

 

 


B
rudbukettutställning

Eleverna på floristprogrammet på Hvilan Utbildning har skapat fantastiska brudbuketter med utgångspunkt i trädgårdstrenderna. Rösta på din favorit och var med i utlottningen av fina priser.

Monter: G33

 

 

Tjörnarpsbuss

Besök Tjörnarpsbuss monter och var med i deras frågetävling där 10st av de som svarat rätt vinner vars ett presentkort à 500kr.

Monter: J65

 

Tävla varje dag i V-Plants monter med chans att vinna växtvägg till ditt hem!

Priset är en komplett 1 kvm odlingsvägg från V-Plant. Det är bara att anmäla sig i V-Plants monter och tävlingen handlar om att man ska skruva i 12 skruvar på kortast tid för att montera väggen. De tre bästa tiderna under mässan vinner.

Monter: F40

 

Alnarp Cleanwater Technology AB

Lottar ut ett Magnoliaträd.

Monter: G23

 

Design Emma Sjödin

Lottar ut en Väggbonad med det tecknade Pelargonmotiv.

Monter: G12

 

Fågelskrämma

Tävling i monter

Monter: C:65

 

Villatidningen

Golftävling där det finns möjlighet att vinna en fin kaffemaskin från Nespresso, resecheck från Happy Days med mera.

Monter: D53

 

Skanör Stenhus AB

Bjuder också in till tävling med fina priser.

Monter: B09

 

 

OK
På Vår Trädgård använder vi kakor (cookies) för att du ska få bästa möjliga användarupplevelse. Genom att du fortsätter att titta på vår sajt godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?